Logo Drentse Hooglanden

Drentse Hooglanden

social twittersocial facebook

  • uitzicht-nov2013
  • paddestoelen-nov2013
  • mais-nov2013
  • wandel4d

Actief

sportief

Cultuur

theater blokje

Eten & slapen

genieten

Voor kinderen

Blokje Huug de Hooglander

De fietsroute naar Westerbork staat op de tweede plaats van de best bekeken routes op de site www.fietsnetwerk.nl. De route van 42 km brengt je via het Nationaal Park Dwingelderveld naar Beilen.

Drenthe fietsprovincie nummer 1

Drenthe scoort als fietsprovincie het hoogste cijfer van Nederland. Volgens de recreatieve fietsers verdient Drenthe een 8,4. Gemiddeld scoorden de twaalf provincies een 7,9. De cijfers komen voort uit een enquête van de ANWB, de Fietsersbond, de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform. Bron: www.dvhn.nl en www.anwb.nl.

anwb w760

Voor kidsopreis heeft  Christel een videoverslag gemaakt van het bezoek met haar gezin aan het museumdorp Orvelte.

Tijdens ons weekendje weg in Landal Orveltermarke zijn we dagje naar museumdorp Orvelte geweest. Een “museumdorp” klinkt misschien een beetje saai maar o wat was het leuk! Er is echt van alles te doen voor zowel jong als oud. Waar ik als kookfan helemaal blij werd van een echte ‘Pannenkoekwinkel’, genoten opa en oma enorm van het Ottenshoes (“zo’n wasmachine hadden onze opa en oma vroeger ook”) en vonden de kids het vrijlaten van de schapen geweldig om mee te maken (en het koekjesbakken bij het Bakkershoes, het bekijken van de bijzondere dieren bij ZOObizar, het klompen maken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Did you know that the happiest people of Netherlands live in the province of Drenthe? Drenthe offers quality of life. This film shows why one likes recreates, lives and works in Drenthe.

Israel schaapskooi

Op uitnodiging van Noya Holidays, Landal Greenparks en Transavia bezocht in april een groep van tien journalisten uit Israël Drenthe. Noya Holdays is een touroperator gespecialiseerd in familiereizen naar Nederland en werkt daarvoor samen met Landal GreenParks. Nederland groeit in populariteit als vakantiebestemming voor Israëlische families.

Banner Opening Huus van de Taol 

Er is een mooie samenwerking ontstaan tussen de Tourist Info Midden-Drenthe en het Huus van de Taol in Beilen. Wethouder Gert Jan Bent opende samen met Jan Germs op donderdag 4 februari jl. een folderpunt van de Tourist Info Midden-Drenthe in het Huus van de Taol. 

ebook Drentse Hoofdvaartvaart blog

De Drentse Hoofdvaart is een prachtig kanaal met een fascinerende geschiedenis. Al het moois dat Drenthe te bieden heeft, is aan of vlakbij het kanaal te vinden. Je treft er weidse natuur, oeroude hunebedden, bijzondere gebouwen en authentieke dorpen aan.

belevingspad blog

Belevingspad Hoogersmilde

Deze gratis wandelroute is 2,5 Km lang en loopt door het nationaal park Drents Friese Wold. Je loopt langs tien leuke en spannende objecten waaronder een slangenkuil, een boomstammentrap en een heus vliegtuig waarin je kan spelen. Starten kan vanaf de parkeerplaats aan de Bosweg in Hoogersmilde of vanaf camping de Reeënwissel in Hoogersmilde.