Logo Drentse Hooglanden

Drentse Hooglanden

social twittersocial facebook

  • uitzicht-nov2013
  • paddestoelen-nov2013
  • mais-nov2013
  • wandel4d

Actief

sportief

Cultuur

theater blokje

Eten & slapen

genieten

Voor kinderen

Blokje Huug de Hooglander

Trek je er graag op uit, met je neus in de wind de natuur in? Kom dan naar de Drentse Hooglanden en geniet van de afwisselende natuur. Met slingerende beekjes door het bos, vergezichten over de kleurrijke heide en de karakteristieke esdorpen die de bakens in het landschap zijn. Ontdek de Drentse Hooglanden met het vervoermiddel dat bij je past...

Trek een helder en romantisch zomerland in.....

 

Actief bezig zijn

Actief bezig zijn op kan op allerlei manieren. Met een wandeling genieten van de natuur en alles van dichtbij bekijken, heerlijk fietsen met mooi weer of door weer en wind. Paardrijden door de bossen en over de zandvlaktes. Wilt u gebruik maken van georganiseerde activiteiten dan is dit mogelijk, graag informeren wij u over de mogelijkheden bij de Toeristische Informatie Punten.

Te voet

Voor jong en oud zijn de wandelroutes een ware ontdekking. Met een wandeling proeft u de natuur. En kinderen maken spelenderwijs kennis met de dieren en de planten. Het houten pad van Theodoor in Orvelte maakt het voor kinderen leuk om een wandeling te maken. Tijdens of na een wandeling op het Hijkerveld de schapen weer thuis zien komen is een mooi gezicht en een aanvulling op uw reeds gemaakte wandeling. Wat denkt u van het stuifzandgebied Mantingerzand en laten we zeker het Ter Horsterzand bij Beilen en het Scharreveld niet vergeten, ook een bezoek aan landgoed Vossenberg is de moeite waard. Voor de liefhebbers van nordic walking bent u op de Drentse Hooglanden in het juiste gebied. En de diverse knapzakroutes laten u te voet al het moois zien. Verschillende routes kunt u vinden bij de Tourist Info's.

Per fiets

Ook per fiets kunt u heerlijk genieten van de Drentse Hooglanden. Pracchtige fietsroutes zijn er uitgezet, welke u met de mooiste plekjes kennis laten maken. Bepaalt u liever zelf uw routes, dan is dat heel goed mogelijk met het fietsknooppuntensysteem. Vanaf elk knooppunt, kunt u zelf bepalen waar u heen gaat en hoeveel kilometer u fietst. Bent u niet bekend met dit knooppuntensysteem, onze medewerkers van de Tourist Info's leggen u graag uit hoe dit werkt en tevens kunt u hier de diverse kaarten van heel Drenthe kopen.

Gemotoriseerd

Met de cabrio, motor of auto krijgt u ook zeker een goede indruk van de Drentse Hooglanden. Bewegwijzerde routes laten u de oudheden, bijzonderheden en prachtige gebieden zien. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Tourist Info's.

Te paard

Drenthe wordt ook wel dé paardenprovincie genoemd en ook op de Drentse Hooglanden kunt u heel goed met uw paard op vakantie, er zijn diverse campings en appartementencomplexen waar stalruimte wordt aangeboden. Mooie ruitertoutes over zandvlakten, heidegebieden en de bossen geven het ultieme gevoel van actief buiten zijn weer. Ruiter- en menroutes zijn te verkrijgen bij de Tourist Info's