Logo Drentse Hooglanden

Drentse Hooglanden

social twittersocial facebook

  • uitzicht-nov2013
  • paddestoelen-nov2013
  • mais-nov2013
  • wandel4d

Actief

sportief

Cultuur

theater blokje

Eten & slapen

genieten

Voor kinderen

Blokje Huug de Hooglander

Zomers heerlijk verkoeling zoeken in de vele plassen. In het zonnige voorjaar is het zelfs leuk om tussen de kikkervisjes te zwemmen. Het Terhorsterzand bij Beilen is uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Maar ook is het goed toeven aan de Iberenplas bij Elp, alsook aan het Loomeer bij Schoonloo. Bij beide plassen zijn toiletten aanwezig en is op bepaalde vaste tijden bezetting in het horecapunt. Het Blauwe Meer bij Hoogersmilde is een zandafgraving waardoor het er erg diep is en het water vaak een paar graden kouder is dan in de bosplassen. Er wordt in de zomermaanden entree geheven. Er zien hier ook toiletten aanwezig en er is een horecapunt. Voor de jeugd is dit 'the place to be' bij zomerse temperaturen. Ondanks dat het een zandafgraving is, kunnen gezinnen hier ook prima terecht omdat er een gedeelte van het meer afgezet en er een kindvriendelijk strand is gecreëerd. 

 

Aan de buitenrand van het dorp Smilde ligt de multifunctionele sportaccommodatie 'Smeltehal', een sporthal en overdekt zwembad onder één dak. Het overdekte zwembad beschikt over een 25 meter bad met beweegbare bodem. Het is een zwembad waar tijdens recreatieve uren kinderen hun fantasie en creativiteit kwijt kunnen met de aanwezige spelmaterialen, zoals vlotten, banden, flexibeams en opduikmaterialen.

Zwembad De Smelte
Boerenlaan 7 Smilde
(0592) 413 150

In de bosrijke omgeving van Westerbork ligt het openluchtbad zwembad 'De Boskamp'. Het bad is open van mei tot september en beschikt over een 25 meter wedstrijdbad met springkuil voor 1 en 3 meter duikplanken. Het wedstrijdbad loopt over in een recreatiebad met daarin een familieglijbaan, waterparaplu, bruisbank en een waterkanon. Tijdens het recreatief zwemmen en in het weekeinde kunnen bezoekers gebruik maken van leuk spelmateriaal. Verder beschikt dit zwembad over een apart kleuterbad met een grote speel- en ligweide. Het zwembad heeft een buiten- en binnenterras met kleine horeca.

Zwembad De Boskamp
Beilerstraat 13C Westerbork
(0593) 331 525

Zwembad De Peppel heeft 2 binnenbaden een 25 meter wedstrijdbad en een doelgroepenbad met beweegbare bodem. De grote trekpleister is de glijbaantoren, die hoog boven het zwembad uitkomt en ’s avonds wordt verlicht. Tijdens recreatieve uren drijft er een 15 meter lange opblaasbare slang in het water waar kinderen veel speelplezier aan kunnen beleven.

Zwembad De Peppel
't Spiek 4-6 Beilen 
(0593) 523 340

Er op uit met de boot? Ook op de Drentse Hooglanden kan dit bijvoorbeeld vanuit Hoogersmilde. Tegenwoordig is (Hooger)Smilde de plek voor de waterrecreant door de aanwezigheid van de Turfroute, een toeristische vaarroute door delen van Drenthe, Friesland en Overijssel. Er is een mooie aanlegplek bij het Water-landknooppunt. Hier treft u informatie aan over de geschiedenis van de Drentse Hoofdvaart. Andere informatiezuilen staan in Assen, Diever en Meppel.

Ook is er een Toeristisch Overstap Punt (TOP) in Hoogersmilde.