Logo Drentse Hooglanden

Drentse Hooglanden

social twittersocial facebook

  • uitzicht-nov2013
  • paddestoelen-nov2013
  • mais-nov2013
  • wandel4d

Actief

sportief

Cultuur

theater blokje

Eten & slapen

genieten

Voor kinderen

Blokje Huug de Hooglander

Logo Zoo BizarZoo Bizar in Orvelte is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op originele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen. Gewone dieren zijn er bijzonder en bijzondere dieren zijn er heel gewoon!

Het Knipselmuseum presenteert originele nationale en internationale papierknipkunst in vele onderwerpen. Daarnaast mag je zelf creatief aan de slag om een mooi knipsel te maken!

Logo Speelstad OranjeOp de Drentse Hooglanden vind je een leuk en gezelling Indoor Attractiepark: Speelstad Oranje in Oranje. Gegarandeerd pret en plezier voor iedereen!

Voor echte grote dieren zoals de olifanten is een bezoek aan Dierenpark Emmen de moeite waard. In Dierenpark Emmen zijn de dieren ondergebracht in het werelddeel waar ze thuishoren. Een wandeling door het park is dus eigenlijk een wereldreis. Van Azië loop je naar Amerika, je komt langs Europa en Australië, en gaat op weg naar Afrika.

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien?Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu.

Logo DrouwenerzandDe attracties en speeltoestellen in attractiepark Drouwenerzand zijn met zorg uitgezocht, speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Dankzij de grote variatie aan attracties en speeltoestellen zult u 'geen kind' aan ze hebben.


Logo DuinenzatheIs het mooi weer en is een bezoek aan een attractiepark in de buitenlucht iets voor jullie? Dan is het park Duinen Zathe in Appelscha een bezoek waard.